Skip to end of metadata
Go to start of metadata

<Title - include conference name/location>

On this Page:

 UCamp Theme

Time is fast approaching for the [insert conference] UCamp and so we need to start planning what talks and design projects we want to include. We need a list of suggestions for talks and also, any design projects, the design team will need to prepare ahead of time so we need to select something. Check email lists for further discussion. Have some ideas about how best we can take advantage of these times?  Please add them here.

U-Camp Goals

We see the U-Camp as an opportunity to share best practices for design, show developers and others how to add usability to their designs and to leverage the face to face time to best advantage.

  • UCamp is a "camp" so it should be interactive, educational and fun (think summer camp with a UCD focus).

Next Meeting: <date/time/method (breeze/teleconference details)

After each planning meeting, post notes here.

When and Where:

UCamp
Day of week, Date:
Time:
Location: [building & room]

Programmer's Cafe (optional - depends on if there is a Sprint planned or programmer's cafe planned)
Day of week, Date:
Time:
Location: [building & room]

General

  • Link to Offical Conference Schedule
  • Weather:

UCamp Topic Ideas

Proposed Format for UCamp:
- morning - Design talks around UCD ideas (see list below)
- afternoon - Design + Developer collaboration on a project (Sprint idea)

UCD Topics for Potential Talks/Workshops:
* topic 1
* topic 2
* topic 3

Schedule

** Times of breaks and lunch still need to be confirmed. 

Time

Duration

Activity

Format

Who

8:30am

30 mins

coffee

informal mingle & chat

anyone

9:00am

15 mins

Welcome

Talk

UCamp coordinator

9:15am

60 mins

Lightning Talks

Talk

everyone

10:15am

15 mins

break

 

everyone

10:30am

30 mins

talk 1

Talk

Presenter

11:00am

30 mins

talk 2

Talk

Presenter

11:30am

60 mins

Design Reviews of Collaborative Project designs

workshop

everyone

12:30pm

60 mins

Lunch

 

everyone

Afternoon Schedule

  • Location: Programmer's Cafe - Room

    Time

    Duration

    Activity

    Format

    Who

    1:30pm

    3 hours

    U-Camp/Programmers Cafe Combo Session

    Small groups breakout

    Design Facilitators and Development

    4:30pm

    30 mins

    Wrap up and recap Sprint progress

    discussion

    Dev + Design


Design + Developer Sprint (optional activity)

  • Design & Developer Sprints do not occur at all UCamps
  • link to Programmer's Cafe

Collaborative Project(s)

Try and have 2 or more project options so developers have a choice of which they want to work on.

Project 1

  • include links to HTML/CSS mockups
Design Wireframes in JPG Format
  • table with description of attached wireframes and other design files

Filename

Description

file name

Contains wireframe of proposed ...

file name

Contains wireframe of proposed ...

file name

Contains wireframe of proposed ...

Project 2

  • include links to HTML/CSS mockups
Design Wireframes in JPG Format
  • table with description of attached wireframes and other design files

Filename

Description

file name

Contains wireframe of proposed ...

file name

Contains wireframe of proposed ...

file name

Contains wireframe of proposed ...

UCamp Signup

This could also be on a separate wiki page. 

Name

Role

Institution

name 1

InteracStion Designer

University

name 2

Interaction Designer

University

name 3

Developer

University

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lightning Talks Suggestions & Signup

Lightning Talks have been very successful at other conferences and so we are hosting them again at the UCamp. 

What is a "lightning talk"?
A lightning talk is a quick presentation of short 10 minutes or less with or without slides. You discuss a topic of interest to you that you want to share with the community.  See also discussion of lightning talks in WikipediaAs well as being tremendously interesting and entertaining for attendees, lightning talks offer an unequaled opportunity for new speakers to present for the first time without going to the lengths required for a longer talk.

  • link to Lightning talk signup (separate wiki page)
  • No labels